Predstavnički dom FBiH: Na osnovu rasprave sutra na sjednici o poljoprivredi razmotriti smjenu ministra Dedića

Home

Predstavnički dom FBiH: Na osnovu rasprave sutra na sjednici o poljoprivredi razmotriti smjenu ministra Dedića


Nesporno je da stanje u poljoprivredi nikad nije bilo gore i zato smo inicirali tematsku sjednicu na kojoj ćemo pokušati utvrditi uzroke i donijeti zaključke i mjere kako unaprijediti stanje, kazao je Nasir Beganović, šef Kluba poslanika SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH uoči sutrašnje tematske sjednice o stanju u poljoprivredi.

Na pitanje o inicijativi za pokretanje postupka smjene ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudina Dedića, o kojoj se govori proteklih dana u medijima, ali niko zvanično nije rekao ko će je podnijeti sutra, Beganović je istakao da će na osnovu rasprave sutra razmotriti da li će se pridružiti zahtjevu za Dedićevu smjenu.

- Možda ministar ima opravdane razloge zašto je ovo ministarstvo jedno od najlošijih - dodao je Beganović.

Naglasio je da je pitanje zašto je trebalo da prođu dvije godine da bude održana ovakva tematska sjednica, te da bi trebalo barem kvartalno raspravljati o stanju u poljoprivredi.

Damir Mašić, poslanik SDP-a, ponovio je da bi trebalo smijeniti cijelu Vladu. 

Ismet Osmanović, šef Kluba poslanika SDA, istakao je da su iz medija čuli o eventualnom podnošenju inicijative za smjenu Dedića koju poslanici SDA neće podržati.

- Otvoreni smo za razgovor i opravdane kritike na rad ministra i povlačenje poteza na popravljanju stanja - dodao je Osmanović.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Objavio: Tue, 16/05/2017 - 13:38

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top