Prekinuta sjednica Sabora Islamske zajednice u BiH: Dnevni red nije usvojen

Home

Prekinuta sjednica Sabora Islamske zajednice u BiH: Dnevni red nije usvojen


Sjednica Sabora Islamske zajednice u BiH, koja je počela jutros u Sarajevu, prekinuta je nakon što nije postignuta saglasnost za usvajanje dnevnog reda, na kojem je bilo predloženo razmatranje rada rukovodstva Sabora i Ustavne komisije ovog organa IZ.

- Imali smo zahtjev da se pitanje rukovodstva Sabora i Ustavne komisije razmatra na početku sjednice. Taj prijedlog nije dobio podršku prema Poslovnika, ali ni predloženi dnevni red nije dobio podršku. Tako da smo završili sjednicu - izjavio je potpredsjednik Sabora IZBiH Edin Atlagić po okončanju zajedanja.

Po njegovim riječima naredna sjednica trebala bi biti zakazana za mjesec dana.

Iz Kancelarije reisu-l-uleme naveli su shodno napisima u nekim medijima da imaju potrebu da članovima IZ i javnosti još jednom skrenu pažnju na to da ne postoje nikakvi sukobi unutar IZ, posebno ne personalni.

- Reisu-l-ulema očekuje od sabornika da pokažu odgovornost prema jedinstvu zajednice u svakoj situaciji kao što su to činili i do sada - saopćeno je iz Kancelarije reisu-l-uleme.  

Također, na današnjoj sjednici predviđeno je bilo razmatranje odluka o muftijstvima, pravilnika o organiziranju Islamske zajednice u dijaspori, Statuta Mediacentra islamske zajednice, kao i imenovanje člana Rijaseta i direktora Uprave za obrazovanje i nauku.

 

(Izvor: Fena)

Objavio: Sat, 08/07/2017 - 17:41

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top