Velika Kladuša: Preko 50 osoba zatražilo pregled u Hitnoj službi Doma zdravlja

321
Pročitajte novosti proteklih 24 sata u Velikoj Kladuši:

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije u trafopodručjima: Mravača i Šabići. Prekid je najavljen od 09:00 do 16:00h.  Na ostalom području općine elektronapajanje je stabilno.

Isporuka pitke vode domaćinstvima na području velikokladuške općine je uredna, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Iz Policijske stanice saznajemo da je u protekla 24h evidentirano jedno krivično djelo. Javni red i mir nije narušavan. Saobraćaj se odvijao bez zastoja.

Protekla 24h, prema riječima dežurnog Grahovića, bila su mirna za velikokladuške vatrogasce.

50 pacijenata obratilo se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja. Doktori Kasim Selman i Aida Dedić su na dalje liječenje uputili troje pacijenata.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 24. maj:

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor (dionica Ivanjska-Lamovita), zbog radova na asfaltiranju saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje u Bosni su mogući slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 26 do 32 °C.

Prije podne će biti ugodnije, dok su u drugom dijelu dana, usljed sparnog vremena, kod osjetljivih osoba moguće blaže tegobe u vidu glavobolje, malaksalosti, dekoncentracije. Preporučuje se slojevito odijevanje i prilikom boravka na otvorenom ne bi se trebali duže izlagati suncu, obzirom da će vrijednosti UV indeksa biti visoke. Mjestimično bi poslijepodnevni pljuskovi također mogli pokvariti ugođaj.