Prekrasne riječi Aguera o Džeki uoči finala Lige prvaka: Svi znamo ko je on, uvijek se sjetim...

aguero
Nekadašnji fudbaler Manchester Cityja Sergio Aguero govorio je pohvalno o ekipi Intera uoči finala Lige prvaka koje će u Istanbulu odigrati ove dvije ekipe.

 

Aguero, legendarni igrač Manchester Cityja, posebno je pohvalio napad Nerazzurra, ne štedjevši komplimente za Lukakua, Lautara Martineza, ali i bivšeg saigrača Edina Džeku.

- Inter ima sjajne napadače. Pričamo o Edinu, ali moramo govoriti i o Lautaru koji je, nakon što je prevazišao fizičke probleme nakon Svjetskog prvenstva, bio ključan za italijanski klub, a kada im dodamo još Lukakua, lako je shvatiti njihovu moć, ističe Aguero za Stake.com i dodaje:

 Lukaku donosi puno fizičke igre, jako dobro drži loptu i osim što postiže golove, pozicionira se tako da otvara dosta prostora saigračima. Ukratko, to je jedan od najboljih napada Evrope, priznaje Aguero.

Argentinac se potom detaljnije osvrnuo i na Džeku sa kojim je dijelio svlačionicu u Cityju.

- Svi znamo da je Edin pravi golgeter i igrač koji je vrlo predan ekipi. Pokazao je to i sa nama (Cityjem op.a.). Uvijek dajem veliku vrijednost golu koji je postigao 2012. godine, jer nam je to omogućilo da napravimo preokret i pobijedimo u toj važnoj utakmici. Bio je to ključni gol kojeg se uvijek sjećam, posebno imajući u vidu njegovu važnost, kaže Aguero i dodaje:

- Danas je još uvijek onaj opasni igrač koji može zabiti u bilo kojem trenutku, pa nije ni čudo što je imao tako dobru sezonu u Interu. Veoma je važan i u pas igri i sigurno će biti jedan od onih na koga će City morati obratiti posebnu pažnju, zaključio je Aguero.