Premijer Husein Rošić obišao Ćoraliće i Malu Lisu

Za izgradnju kružnog toka u Maloj Lisi premijer je istako da je pribavljena urbanistička saglasnost, a 12. juna bi trebao biti raspisan javni poziv za odabir izvođača radova.

Nakon što je prošle godine uz magistralnu cestu na području mjesne zajednice Ćoralići završena izgradnja 700 metara trotoara, radovi su nastavljeni i u ovoj građevinskoj sezoni.

Radilište su danas posjetili premijer USK Husein Rošić i vjećnik u gradskom vijeću Cazina Almin Handanagić. Nakon Ćoralića posjetili su i Malu Lisu gdje bi uskoro trebali početi radovi na izgradnji kružnog toka. Projekti se finansiraju iz kreditnih sredstava koje je obezbjedila Federalna direkcija za ceste, a riječ o blizu pola miliona maraka.

Oba projekta izgradnja trotoara u Ćoralićima i kružni tok u Maloj Lisi predviđena su prostornim planom USK. Kašnjenje u njihovoj ralizacije uzrokovano je nizom okolnosti, međutim prvi projekat je pri kraju, a drugi bi uskro trebao otpočeti, istako je premijer Rošić prilikom današnjeg obilaska radova.

Kako su istakli mještani Ćoralića, izgradnja trotoara za njih ima veliki značaj, naročito sa aspekta sigurnog kretanja pješaka jer se radi o magistralnom putnom pravcu Cazin -Velika Kladuša.

Kad je u pitanju izgradnja kružnog toka u Maloj Lisi, premijer je istako da je pribavljena urbanistička saglasnost, a 12. juna bi trebao biti raspisan javni poziv za odabir izvođača radova.Ovom prilikom premijer je najavio brojne infrastrukturne projekte širom kantona.

Kako je premijer Rošić naglasio, za USK obezbjeđeno je oko 80 miliona maraka kreditnih sredstava za navedene i druge brojne projekte, njihov povrat će se vršiti od akciza.