Premijer Ružnić o infrastrukturnim projektima: Otvorili smo 11 od 38 gradilišta na prostoru našeg kantona

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić danas se u Bihaću sastao sa predstavnicima kantonalne i federalne direkcije cesta, a razgovaralo se o projektima koji bi se trebali realizirati u ovoj godini. Istaknuto je, između ostalog, da je već otvoreno jedanaest, od ukupno 38 dogovorenih radilišta.Približno 37 miliona maraka planirano je izdvojiti sa federalnog i kantonalnog nivoa za rekonstrukciju putne infrastrukture na ovom području

Na današnjem prvom radnom sastanku u Vladi Unsko-sanskog kantona, stavljen je akcenat na planirane projekte i prioritete koji se tiču ulaganja u putnu infrastrukturu na ovom području u toku 2019. godine. kako je između ostalog naglašeno, zahvaljujući kvalitetnoj saradnji sa kantonalnim i lokalnim vlastima, već je počela realizacija projekata koji se tiču saniranja  i rekonstrukcije magistralnih puteva na području Kantona.

U toku je i faza rješavanja imovinsko-pravnih odnosa kako bi se realizirali i veliki projekti poput izgradnje ceste Izačić – Bihać, obilaznice Cazina i ceste Bihać – Bosanska Krupa, čija implementacija se može očekivati u narednoj godini. Sve ovo dokaz je, kako je kazano, da su predstavnici vlasti svjesni u kojoj mjeri je putna infrastruktura važna za razvoj turizma i dolazak investitora, kako piše RTV USK.