Premijer USK Mustafa Ružnić odgovorio na saopštenje SDA USK

Ružnić
Premijer USK ističe da je njegova Vlada puno prije akcije "Pero" krenula u proces provjera svih diploma u javnim ustanovama, preduzećima, zavodima i ministarstvima.

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić odgovorio je Stranci demokratske akcije, koja ga je pozvala da podnese ostavku, nakon što je uhapšen njegov savjetnik u akciji "Pero".

On je kazao, između ostalog, da prije svega, Kantonalnom odboru ne trebaju „kroz uši puhati vjetrovi morala iz Sarajeva. Neka dobro shvate šta želim da kažem".

Premijer Ružnić smatra da bi bio red da SDA prvo pozove svoje kantonalne zastupnike, koji primaju naknade i paušale u Skupštini Kantona, a koji su savjetnici i direktori, pravomoćno osuđeni. Ružnić ističe da je njegova vlada puno prije akcije "Pero" krenula u proces provjera svih diploma u javnim ustanovama, poduzećima, zavodima i ministarstvima.

"Kada je riječ o radu Ministarstva obrazovanja, ovaj premijer je pokazao dostavljanjem obavijesti Kantonalnom tužilaštvu u predmetu teškom preko 7 miliona maraka, šta sam zatekao i kakve sam kadrove zatekao u tom ministarstvu i javnim obrazovnim ustanovama, kao i prekomjerno zapošljavanje, kršenja zakonskih odredbi, pedagoških standarda i kolektivnih ugovora", dodao je premijer Ružnić.