Preminuo muškarac koji je juče u Zagrebu likvidirao suprugu

.
Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske, Davor Božinović, potvrdio je da je muškarac koji je jučer iz vatrenog oružja ubio ženu na području Maksimira preminuo u ranim jutarnjim satima.

 

Kako su izvijestili mediji, muškarac je, nakon izvršenog zločina, policiji rekao da je “popio solnu kiselinu”, što je odvelo u bolnicu na ljekarski pregled.

“Prema informacijama koje imam od jutros, počinitelj je preminuo u bolnici. Posljedica vjerojatno činjenice da je popio neku tekućinu, još ne znam o čemu se radi točno. Zato nismo govorili da je priveden, već samo da je pod nadzorom policije. Mogu potvrditi da je on sinoć, odnosno u ranim jutarnjim satima preminuo”, izjavio je Božinović za N1 televiziju.

Božinović je također istaknuo da Vlada poduzima mjere kako bi se suprotstavila fenomenu femicida, naglašavajući donošenje odluke o pooštravanju kazne za ubojstvo femicida na minimalno 10 godina zatvora.


“Dva ubojstva, od kojih jedno nije utvrđeno kao kazneno djelo koje je počinila bliska osoba, dogodila su se jučer. Ova dva slučaja, koliko znam, nije se moglo prevenirati jer nije bilo indikacija da bi do ovoga moglo doći. Policija će izvijestiti javnost kad će imati više saznanja, još se radi na utvrđivanju okolnosti”, dodao je Božinović.