Preminuo Slobodan Radun, vlasnik i osnivač Nectar grupe

dkdkdk
"Kompanija Nectar sa velikim i dubokim žaljenjem obavještava javnost da je danas poslije duge bolesti preminuo Slobodan Radun. Napustio nas je veliki čovek i vizionar, osnivač kompanije koja je postala gigant u regionalnoj proizvodnji voćnih sokova i preradi voća i povrća", naveli su iz kompanije .

Grupa navodi da je zahvaljujući Radunovoj viziji, porodičnim vrijednostima, ogromnoj energiji, stručnosti, znanju, hrabrosti od jednog malog preduzetničkog poduhvata 1998. godine do danas izgrađena je kompanija koja je apsolutni lider u regionu ali i prepoznatljiva van regionalnih okvira.

"Svojim radom ostavio je neizbrisiv trag na privredni razvoj Srbije", navode u Nectaru.

 Za 21 godinu postojanja, Nectar je izrastao u vodeću kompaniju u jugoistočnoj Evropi u preradi voća i proizvodnji voćnih sokova. 

"Jedan srpski san je uspeo", rekao je Slobodan Radun, na prošlogodišnjem obilježavanju prvog velikog jubileja kompanije.

Slobodan je između ostalog proglašen za najboljeg menadžera Jugoistočne Evrope.

"Ponosan je bio na sve članove porodice Radun koji su aktivno sa njim gradili priču Nectara, i deo su poslovanja kompanije. Ponosan je bio i na sve zaposlene i u Srbiji, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji", navode iz Nectara.

Slobodan Radun preminuo je u 75. godini života, iza sebe je ostavio suprugu, dvije ćerke i sina, petoro unučadi ali i mnogobrojnu rodbinu kao i Nectar porodicu okupljenu u okvire kompanija: Nectar, Fructal, Heba, Delišes Hani, Bio Panon, Radun inženjering, Jugoinspekt - Novi Sad i Budućnost.