Izvršen pretres objekta prihvatnog centra za migrante "Bira" u Bihaću

Dana 24.01.2019. godine, u jutarnjim satima, po naredbi Općinskog suda u Bihaću, policijski službenici Uprave policije MUP USK-a otpočeli su policijsku akciju „Pretres“ lica i objekta u poslovnom kompleksu „BIRA“ koje koriste migranti.

Cilj ovih aktivnosti jeste pronalazak predmeta koji potiču iz krivičnog djela, predmeta koji mogu poslužiti u izvršenju krivičnog djela, kao i predmeta pogodnih za nanošenje povreda, ističu iz MUP USK-a.

U provođenju aktivnosti Uprava policije MUP USK-a angažirala je preko 200 policijskih službenika - pripadnika Jedinice policije za podršku, Policijske stanice Bihać, Odjeljenja kriminalističke policije PS Bihać, Sektora kriminalističke policije kao i određeni broj pripadnika policije iz drugih policijskih stanica sa područja Kantona.

U toku pretresa policijski službenici pronašli su i izuzeli više komada hladnog oružja, metalnih šipki, drvenih palica i drugih predmeta podesnih za nanošenje povreda.

Prilikom provođenja navedenih aktivnosti nije bilo pružanja otpora od strane lica zatečenih u objektu, a policijski službenici Uprave policije su se u svom postupanju pridržavali najviših standarda u pogledu  poštivanja ljudskih prava.

Image