Prevaranti turistima na Jadranu prvo probuše gume, a onda nude pomoć

gume
Na meti prevaranata našao se Hrvat koji vozi auto stranih registarskih oznaka. Nakon što je shvatio da su mu na vozilu probušene dvije gume, stigla su dvojica mladića nudeći pomoć.

 

Novi način varanja ljudi, a posebno turista, dogodio se u Rijeci. Prevaranti prvo ljudima probuše gume na autu, a onda „velikodušno“ ponude pomoć za popriličan iznos.

Kako to izgleda, ispričao je hrvatski državljanin koji vozi automobil stranih registracija. Kada je došao do automobila parkiranog u ulici i upalio ga, shvatio je da nešto nije u redu.

„Izašao sam i svjetiljkom na mobilnom, jer je već bio mrak, pokušao da vidim o čemu se radi. Shvatio sam da su mi dvije gume s desne strane ispražnjene. Ubrzo su stigla dva mladića, nudeći pomoć. Nakon što sam nazvao policiju da prijavim štetu, mladići su me zamolili da ih ne zovem jer njihova intervencija nije potrebna. Kada je došla policija, dvojica mladića su odjednom nestala“, ispričao je.

Mladići su se, kaže, prvo zbunili kada su čuli hrvatski jezik, jer to nisu očekivali. Za popravku su tražili 420 eura, ali vlasnik automobila svoje je vozilo odvezao vulkanizeru i popravku platio trećinu tog iznosa.

„Objektivno, postoji nekoliko elemenata u cijelom tom slučaju koji mogu podstaknuti sumnje, iako nema dokaza, odnosno konkretnih dokaza o povezanosti ta dva slučaja. Kod vulkanizera sam saznao da su gume probušene, vjerovatno šilom. Tog istog dana vulkanizer je imao još desetak sličnih slučajeva. Sve je prijavljeno policiji“, rekao je oštećeni.