SDP ne priznaje poraz: Previše je rano da govorimo o rezultatima

Nakon objavljenih rezultata za članove Predsjedništva BiH oglasili se iz štaba SDP-a. Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić kaže da je još uvijek rano da se govori o rezultatima i da treba se prebroje svi glasovi.

“Želim da iskoristim priliku da se zahvalim svim građanima koji su danas iskoristili svoje pravo da izađu na birališta i da na taj način doprinesu demokratskom procesu u BiH. Ja također želim da se zahvalim svima koji su dali svoj glas Denisu Bećiroviću i SDP-u. Smatramo da je uzorak glasova nedovoljan kako bi se mogla proglasiti pobjeda. Smatramo da treba sačekati da se izbroji svaki glas.

Treba sačekati glasove iz dijaspore. Želim iskoristiti priliku da čestitam Željku Komšiću. Bez obzira kakav će na kraju rezultat biti za člana Predsjedništva ja se želim zahvaliti Denisu Bećiroviću koji je imao dobru kampanju koja nije bila zasnovana na sukobima i strahu. Previše je rano da govorimo o rezultatima. Očekujemo da će SDP povećati broj zastupnika na svim nivoima”, rekao je Nikšić.