Prezentacija energetskih zakona FBiH za institucije i privrednike iz USK

.
Krajem jula 2023. godine Parlament Federacije Bosne i Hercegovine usvojio je Zakon o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije, Zakon o električnoj energiji i Zakon o energiji i regulaciji energetskih djelatnosti u Federaciji BiH.

 

Usvojenim setom energetskih zakona u oblasti energetike uvode se evropski standardi i osigurava lakši pristup energiji za građane i privredu.

Šta donose nova zakonska rješenja, koje su obaveze i rokovi svih nivoa vlasti za implementaciju, te kako pripremiti privredu za osiguranje vlastitih zelenih certifikata i process uvođenja taksi na izvoz roba u EU, teme su prezentacije koju Vlada Unsko-sanskog kantona i Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, u saradnji sa Sarajevo energy forum i Solarna akademija BiH, te medijskom podrškom portala www.svezasolar.ba organiziraju za predstavnike nadležnih kantonalnih i gradskih/općinskih institucija i privrednika.

Prezentacije će se održati 1. septembra 2023. godine u hotelu Emporium u Bihaću i to:

– za predstavnike nadležnih kantonalnih i gradskih/općinskih institucija u trajanju od 09:30 do 11:00 sati

– za predstavnike privrednika u trajanju od 11:00 do 12:30 sati.

Pozivamo Vas da prisustvujete ovom događaju kako bi se na vrijeme pripremili za sve izazove koje sa sobom nosi energetska tranzicija.

Prisustvo Vaših predstavnika (jednog ili više) potrebno je da potvrdite do 28. 8. 2023. godine na email gradjenje@vladausk.ba ili info@sef.ba ili na telefon broj: 037/316-040.