Priča o Alijagi Šabiću iz Bosanske Krupe: Treba mi samo prohodan put do kuće (VIDEO)

Kaže da je uništen lokalni put koji vodi do njegove kuće. Dobio je obećanja lokalne uprave da će put biti popravljen. No, na obećanjima se sve i završilo

Zimska bajka u Bosanskoj Krupi, narod na ulicama i idila rijeke Une, no posjeta naše ekipe ovom gradu je zbog potpuno drugog razloga. 

Put do njegove kuće je uništen. Obratio se lokalnim vlastima za pomoć i sada čeka sanciju puta, što mu je prijeko potrebno. Jedino njegovo sredstvo prevoza je konj, koji više ne može ići ovom stazom.

Alijaga boluje od karcinoma pluća. Kući ga je obilazila medicinska sestra, koja mu je pružala potrebnu pomoć, ali neprohodni put je učinio svoje… Ostao je bez kućne posjete, koja mu je najpotrebnija u cijeloj priči.

“Žena je jednom došla, terenska sestra, došla jednom – vidjela i kaže – ja ovdje više ne dolazim. A ja… sa zapregom kad odem tamo, trebao bih ležati”, priča Alijaga Šabić, prenosi RTVUSK.

Ističe kako teško živi i da ne traži nikakvu pomoć, osim nasipanja puta.

“Držao sam dvije krave, nedavno sam jednu prodao, mlijeko sam nosio po kućama, na pijacu … od toga preživljavam. Ne tražim nikakvu pomoć”, kaže Alijaga.

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović kaže da je upoznat sa slučajem, ali ga nije htio komentarisati. Ekipi BHRT-a na uvid je dao dokumentaciju koja pokazuje da je radni nalog za nasipanje puta izdan 19. decembra ove godine.

Međutim, zbog duge liste, Alijaga još nije došao na red.

Nasipanje je planirano narednih dana, ali hoće li ovo riješiti sve njegove probleme, neizvjesno je.