Prijatelji i kolege opraštaju se od Mustafe: 'Hvala ti za savjete koje si dao, bio si najveći uzor'

mustafa
Smrt Mustafe Nadarevića potresla je njegovu obitelj, prijatelje i kolege. Njegova kći Nana u suzama nam je potvrdila tužnu vijest. Mnogi se opraštaju od legendarnog glumca...


Legendarni glumac Mustafa Nadarević umro je nakon duge borbe s teškom bolešću u 78. godini. Bio mu je dijagnosticiran karcinom pluća. Nedavno je otpušten iz bolnice te je bio na kućnoj njezi u Zagrebu. Tužna vijest potresla je njegovu obitelj, prijatelje i kolege.

- Čuo sam to i ranije, prvo nisam vjerovao. Umro je oko podneva, zadnjih dana mu se pogoršalo. On je bio glumački alter ego, otac na službenom putu prije skoro 40 godina, u Sloveniji, Makedoniji, Hrvatskoj. Svoje najbolje i vrhunac ostavio je u HNK Zagreb, to je paradoks. Pa čuvena serija Lud, zbunjen, normalan, Ali pomet, Cirano, Glembajevi, remek djela u teatru. Moj uzor. Takav kvalitetan savjet, čudo. Izašao je iz Andrićeve rečenice, umjetnost je uzdići se do jednostavnosti. Nama najveći kompliment je kad kažu glumiš kao da ne glumiš, a on je bio majstor psihološkog realizma. To je najteže, a on je tu bio majstor. S njim odlazi dio mene, toliko vezan svih tih 40 godina... Zadnji put kad smo bili zajedno u Zagrebu ispričali smo se, fotografirali, pred samu koronu. Onda još jednom u pandemiji, onda više ne, ali čuli smo se stalno telefonom. Veliku gubitak za hrvatsko i regionalno glumište. Posvuda dubok trag. Želim mu da se odmori, ozbiljna radilica je bio - rekao nam je kazališni glumac Emir Hadžihafizbegović (59).

Image
hadzihafizbegovic

Tužna vijest potresla je i bosanskohercegovačkog glumca Branka Đurića (59).

- Zbogom, dragi druže. Hvala za sve životne, ljudske i glumačke lekcije koje si mi dao. Beskrajno sam tužan što si otišao i sretan što sam te poznavao te imao čast družiti se i raditi s tobom. Čuli smo se prije nekoliko dana i žao mi je da ti tada nisam to rekao - napisao je na društvenim mrežama.

Image
đurić

Mustafi je objavu posvetio i bivši košarkaš Dino Rađa (53) i objavio njihovu zajedničku fotografiju. 

- Umro je inženjer Duje. Naravno da je umro Mustafa Nadarević, ali svima nama koji živimo za Hajduk umro je lik koji je tako dobro odigrao svaku ulogu osnivača kluba. Tu je zacementirao svoju legendu u mojoj glavi. Mogao je odglumiti Izeta, i tko zna što još, ali inženjer Duje mu je unikatna uloga vrijedna zlata. Uz to, imao sam ga prilike upoznati. Tako dobar lik, normalan i topao da se u njega zaljubiš odmah. Počivaj u miru, a tvoja legenda ostaje besmrtna - napisao je. 

 

Shrvan je i glumac Asim Ugljen (37). I on se oglasio na društvenim mrežama.

- Jedan od mojih prvih susreta s glumom i glumištem bio je s njime. Počivao u miru, maestro. Za mene ćeš uvijek biti Leone - napisao je.

Image
ugljen

Od Mustafe se oprostio i redatelj Antun Vrdoljak (89).

- Pamtit ću ga po prijateljstvu. To što je bio veliki glumac, podijelio je sa svima. Prijateljstvo je dijelio samo s najmilijima i počašćen sam time. Teško mi je, ne mogu više govoriti - ispričao nam je.

Image
vrdoljak

Na tužnu vijest reagirala je i glumica Bojana Gregorić Vejzović (48).

- Ostaju divni filmovi, serije i sjećanja na sjajne predstave. Bila nam je čast i veselje raditi s tobom. Hvala ti. Zbogom, dragi Mustafa - napisala je Bojana na društvenim mrežama.

Image
vejzovic

I glumica Marijana Mikulić (38) oprostila se od glumca.

- Sretan put, Mustafa - napisala je na društvenim mrežama.

Image
mikulic

Tužna vijest pogodila je i glumicu Jelenu Veljaču (39), koja mu je posvetila objavu.

- U našem svijetu postoje neki najbolji ljudi. Mujo, profesore, učitelju, nedostižni čarobnjače - napisala je.

 

Oglasila se i glumica Mara Omaljev (37).

- Dragi Mujo, hvala za smijeh, suze, za sva tvoja divna glumačka dostignuća. Hvala za Leona, Mihaila, Avduku, Duju, Ziju, Izeta... Imala sam čast raditi s tobom, sa tvojom svevremenskom glumačkom i ljudskom veličinom. Do nekog sljedećeg susreta, na nekoj drugoj sceni - napisala je na društvenim mrežama. 

 

Tuguje i glumac Tarik Filipović (48).

- Mujki, Mujo, Mujica, Leone, Duje, Cyrano, Španac, Izet...”Savršeni krug” uloga i osobnosti. Jack Nicholson ovih prostora, mentor i kolega, glumčina. Bila mi je čast dijeliti scenu i biti u kadru s tobom. Nedostajat ćeš uvijek i zauvijek - napisao je glumac na društvenim mrežama.

 

I glumica Daria Lorenci Flatz (44) legendarnom glumcu posvetila je objavu.

- Glumac kojega su voljele generacije i generacije, volio se igrati u svakom smislu, volio je svoju Slavicu, volio je život, imao je lakoću i voljela sam ga. Putuj Mujice, nađi mir - napisala je.