BESPLATNO JE: Još tri dana za prijave na ovogodišnji „Cazinski sajam“

Pripreme za održavanje „Cazinskog sajma“ traju već nekoliko mjeseci. Ova zanimljiva jesenska manifestacija, koju svi vole, ove godine će trajati tri dana i održat će se 21., 22. i 23. septembra. Osim što je manifestacija produženog trajanja, planirano je niz novih sadržaja s kojima će biti obogaćena. Tako će se ove godine održati promocija međunarodne brand oznake za kestenov med Cazinske krajine što predstavlja posebno značajan događaj s eminentnim gostima i popratnim sadržajima.

Tu je i promocija krajiških običaja, kulturno-historijskog naslijeđa i gastronomske ponude kroz posebne programe koji su planirani, a uz sve idu i stalni sadržaji poput izložbi peradi, kućnih ljubimaca i ostalih domaćih životinja. Domaći poljoprivredni proizvođači predstavit će svoju proizvodnju, a očekuje se da prošlogodišnji rekordni broj izlagača bude udvostručen. Također, planirani su i sadržaji za cazinske prvačiće, kao i niz drugih aktivnosti za najmlađe.

Ono što je bitno istaknuti jeste podatak da se učešće na „Cazinskom sajmu“ ne plaća! Dakle, ukoliko imate bilo kakve proizvode koje ste proizveli svojim rukama možete se jednostavno prijaviti i uzeti učešće u dvodnevnom izlaganju i prodaji. Također, za rezervaciju štanda se može udružiti više lica sa svojim domaćim proizvodima. Npr. ukoliko ste domaćica i proizvedete određen „višak“ zimnice, zašto se ne biste udružili s još jednom ili dvije slične osobe i ponudili svoje proizvode na jednom štandu? Isto se odnosi i na male obrte ili na veća preduzeća i firme. Svi izlagači su dobro došli, a prijave se primaju do 18. septembra u Službi za poljoprivredu Grada Cazina (šalter 6) ili na broj telefona 037 515 306.

Image