Prijedlog Kantonalnog kriznog štaba: Početak nastave prolongirati za 14. septembar

krizni stab
Ovu preporuku, na današnjem sastanku, iznijeli su članovi Kantonalnog kriznog štaba, a kako bi se i nastavnici i učenici mogli pripremiti za nove uslove


BIHAĆ, 24. avgusta – Na području USK-a bilježi se rapidan rast novozaraženih slučajeva, kao i povećan broj smrtnih slučajeva. Samo u posljednja 24 sata registrirano je 15 pozitivnih osoba, od toga 12 novooboljelih.

- Registrirano je 69 klastera. Najveći broj klastera je u Cazinu, zatim Ključu i Bihaću. Ukupan broj pozitivnih je 486, broj izliječenih 338, aktivno je 125 lica, istakla je dr Zarina Mulabdić, kantonalni epidemiolog.

Sve teže je i u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, gdje je trenutno smješteno 19 pacijenata zaraženih koronavirusom, od toga 2 pacijenta su u teškom stanju, na respiratorima.

Situaciju usložnjava i pojava zaraze kod migranata, te evidentiranje novog klastera u Migracionom centru „Bira“, rečeno je danas.

Iako je sve teža epidemiološka situacija, učenici se definitivno vraćaju u školske klupe, te Kantonalni krizni štab, uslijed svega navedenog, preporučuje da se početak nastave prolongira za 14. septembar.