fbpx Prijedor: Nosio oružje, odrubljenu glavu i sirovo meso

Prijedor: Nosio oružje, odrubljenu glavu i sirovo meso

Home

Prijedor: Nosio oružje, odrubljenu glavu i sirovo meso


Nakon prijave da je u Malom Palančištu kod Prijedora jučer oko 12 sati pronađen odstrijeljeni srnadać i sumnje da je riječ o nezakonitom lovu, policijski službenici su tokom rasvjetljavanja krivičnog djela u šumi Pavetnjak pronašli 33-godišnjeg R. S. iz Prijedora.

Nezvanično saznajemo da je riječ o Radanu S. iz Prijedora.

Prema policijskim informacijama, on je kod sebe imao vojno vatreno oružje, glavu srnadaća i određenu količinu sirovog mesa.

Od R. S. je oduzeta poluautomatska puška kalibra 7, 62 mm, karabin M 48, kalibra 7,9 mm, osam komada metaka za navedeno oružje, oko 15 kilograma mesa i glava odstrijeljene divljači.

Tokom krim obrade, utvrđeno je da je osumnjičeni jučer u jutarnjim satima iz poluautomatske puške odstrijelio srndaća čime je počinio nezakont lov. Zbog posjedovanja vojnog oružja tereti se i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka kojem po kompletiranju predmeta, protiv R.S. sliedi izvještaj za počinjena krivična djela, navedeno je iz Policijske uprave Prijedor.

 

(Izvor: Avaz.ba)

 

Objavio: Tue, 11/04/2017 - 12:16

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top