Dodik: Prijem povodom 1. marta je lični čin Džaferovića i Komšića

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik naglasio je da 1. mart nije praznik BiH, jer ne postoji nijedan pravni akt koji taj datum tretira kao praznik BiH, a prijem koji su organizirali Željko Komšić i Šefik Džaferović nije prijem u organizaciji Predsjedništva BiH.

- Ne postoji odluka Predsjedništva za održavanje jednog takvog prijema, tako da na sinoćnji događaj gledamo kao na lični čin Komšića i Džaferovića - izjavio je Dodik, upitan da prokomentira održavanje prijema u zgradi Predsjedništva BiH koji su organizirali Džaferović i Komšić povodom Dana nezavisnosti BiH.

Komšić je na početku govora istakao kako je BiH kroz stoljeća bila prepoznatljiva po svojoj borbi za očuvanje nezavisnosti, suvereniteta i integriteta, te po dobrim ljudima koji žive u njoj. 

S njim je saglasan i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazavši, kako je najveći cilj, uprkos opstrukcijama i destruktivnim politikama, da BiH postane članica Evropske unije i NATO saveza. Džaferović je kazao kako su ljudi u BiH glasanjem za nezavisnost sudbinski odredili put naše domovine i njenu budućnost.

Milorad Dodik nije prisustvovao svečanosti koja je održana uoči 1. marta - Dana nezavisnosti BiH, kako prenosi Srna