Prijem za Bišćanku Arijanu Vojić, uglednu sportsku aktivistikinju

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona, i Emir Dautović, predsjednik Sportskog saveza USK, upriličili su danas prijem za Bišćanku Arijanu Vojić koja 18. novembra putuje u Tokyo, na Test turnir za Olimpijske igre, a potom u grad Kumamoto gdje će se odigravati Svjetsko rukometno prvenstvo za žene, a gdje će Arijana obavljati ulogu IHF Delegata.

Pored toga što je Vojić na čelu JU Turističke zajednice USK, godinama uspješno gradi sportsku karijeru. Bila je aktivna rukometna igračica do 2005.godine, prvi ženski rukometni sudija u BiH do 2011. godine, prvi i jedini ženski rukometni delegat/kontrolor sa Europskom rukometnom kategorijom (EHF Delegate) od 2014.god te prvi i jedini rukometni delegat iz BiH sa Svjetskom rukometnom kategorijom (IHF Delegate) od 2018. godine.

Iza nje su Europsko rukometno prvenstvo u Švedskoj 2016 (žene seniori), Europsko juniorsko rukometno prvenstvo za žene u Sloveniji 2017, Svjetsko juniorsko rukometno prvenstvo za žene u Mađarskoj 2018, Europsko rukometno prvenstvo u Francuskoj 2018 (žene seniori), Svjetsko juniorsko prvenstvo za muškarce u Španiji 2019, Finale Europske lige šampiona – DELO WOMEN'S EHF FINAL4, 2019.

- "Uprkos činjenici da na ovim velikim takmičenjima, nažalost, nema rukometne selekcije BiH, zastava Bosne i Hercegovine se ipak vijori, zahvaljujući upravo Arijani Vojić", ističe premijer Ružnić koji se zahvalio ovoj uglednoj sportskoj aktivistikinji na promociji sporta i BiH na predstojećoj svjetskoj rukometnoj smotri.