Prijetnje "Nezavisnim": Rečeno da zatvorimo danas ranije jer ćemo svi biti mrtvi

asd
Redakciji "Nezavisnih novina" je danas upućena prijetnju smrću, rekla je danas za N1 Sandra Gojković Arbutina, glavna i odgovorna urednica "Nezavisnih novina".

"Prijetnja je prilično ozbiljna, a mi svaku prijetnju shvatamo ozbiljno i nadamo se da i policija shvata ozbiljno", kazala nam je Gojković Arbutina.

"Mi smo danas oko 14 časova dobili poziv sa nepoznatog broja kojeg naš identifikator nije mogao da prepozna s obzirom da je u pitanju 12 osmica na kojem nam je rečeno da zatvorimo danas ranije jer ćemo svi biti mrtvi. Mi smo odmah prijavili policiji, kao i svaku dosadašnju prijetnju, zapisnik je napravljen, međutim mi bismo željeli da pošaljemo apel i MUP-u i svim organima da ovakve prijetnje medijima shvate ozbiljno, jer mi se čini da se šalje neka poruka da ne treba da se plašimo. To je vjerovatno neka budala koja nema stvarnu namjeru, ali šta je garant za to da taj neko nema stvarnu namjeru", potcrtala je urednica "Nezavisnih".

Kazala je i kako su novinari generalno izloženi ovakvim stvarima te da joj se čini da sistem, i policijski i pravosudni, to dovoljno ne prepoznaju zato je željela da uputi apel:

"Ovo će danas proći, ali da se ovo shvati kao jako ozbiljno, da su mediji ovakvim stvarima svakodnevno izloženi i da svaki se spriječi svaki potencijalni počinilac i njegova bilo kakva namjera u napadu na medije i novinarske kuće".

Ekipa "Nezavisnih novina" nije zatvorila redakciju, nastavili su normalan rad, a kazala nam je i da nisu mogli da shvate šta bi mogao biti povod za ove prijenje.

"Može biti bilo šta. Može ga iznervirati komentar pa da bude nezadovoljan. Nemamo razlog na koji bismo mogli da posumnjamo s obzirom da u prijetnji nije sadrženo ništa što bismo mogli prepoznati kao povod, ali nije nam svjedno. Neko se potrudio da se ne prepozna ni broj ni glas, ali je jako važno da se ovakve stavri shvate ozbiljno jer neko od takvih potencijalnih siledžija može i da obistini svoju prijetnju", naglasila je za N1.

Ponovila je kako je značajnije da se pošalje apel da se napadači na novinare kazne kako bi se obeshrabrili svi budući koji žele napasti novinare.