Prikupljen novac za izgradnju bunara u Africi u čast Azre Spahić i Alme Suljić

azra i alma
Prošlog mjeseca pokrenuta je akcija prikupljanja novca za izgradnju bunara u Africi u čast tragično nastradale doktorice Azre Spahić koja je sada uspješno završena.

 

Azra Spahić je poginula u strašnoj saobraćajnoj nesreći u Sarajevu 26. maja nešto prije ponoći. Nju je automobilom udario Armin Berberović. Nekoliko sedmica kasnije stigla je tragična vijest da je preminula kolegica Azre Alma Suljić koja je bila teško povrijeđena u nesreći.

Kolege Azre i Alme iz Doma zdravlja i Medicinskog fakulteta pokrenuli su akciju prikupljanja novca za igradnju bunara u Africi u njihovu čast.

Fatih Ademović, kolega Azre Spahić sa fakulteta saopštio je da su sredstva za izgradnju bunara prikupljena. On je uz poruke zahvalnosti objavio listu svih transakcija. U akciji je prikupljeno 6.788 maraka i 574 eura.

Organizatori akcije su poručili da će moći ćemo napraviti bunar dubine 50-80 metara koji će omogućiti pristup vodi cijelom selu sa više od 200 stanovnika. Pored toga, moći će uraditi još dva manja bunara u Africi (Nigerija) koji će omogućiti pristup vodi još najmanje 100 osoba. Preostali iznos će biti usmjeren na Pomozi.ba u skladu sa dogovorom sa porodicama.

Građevinska firma koja će graditi bunare je ponudila da će, ukoliko porodice poginulih doktorica ili neko drugi želi da posjeti bunare, pokriti sve troškove osim avionskih karata.

 

FOTO