fbpx Pripreme u toku: Ovogodišnja Una regata od 26-29. jula

Pripreme u toku: Ovogodišnja Una regata od 26-29. jula

Home

Pripreme u toku: Ovogodišnja Una regata od 26-29. jula


45. internacionalna turistička Una regata održat će se od 26 – 29. jula ove godine. Pripreme su u toku. Organizator već četvru godinu je Nacionalni park Una, uz pokroviteljstvo Vlada Federacije BiH i Unsko-sanskog kantona.

Kao i prethodnih godina Una regata imat će četiri etape. Okupljanje učesnika je 26. jula u kampu Martin Brod, a start dan kasnije, kada je predviđen dolazak učesnika u kamp u zoni Štrbački buk. Treći dan regata dolazi u Bihać, gdje je predviđen bogat zabavni program. Završnica je i ove godine u Bosanskoj Krupi. Što se tiče zadnjeg dana još uvijek nisu izdefinirani svi događaji, te su pregovori u toku sa svim suorganizatorima, naglašava Amarildo Mulić, direktor Nacionalnog parka Una. S druge strane Armin Halitović, načelnik Općine Bosanska Krupa ističe da je ova općina zapostavljana kao posljednja etapa, da je program priređen u ovome gradu bio samo formalnost čime su Krupljani kao poznati domaćini bili uvrijeđeni, pa čak da je bilo pokušaja da se Bosanska Krupa izbriše iz programa.

Ove navode demantira direktor Nacionalnog parka uz obrazloženje da do sada nisu uspjeli dogovoriti sastanak sa načelnikom Halitovićem.

U međuvremenu je, saznajemo, na zahtjev Nacionalnog parka, za ponedjeljka dogovoren sastanak u Općini Bosanska Krupa, kada bi se trebali znati detalji i ovog turističkog događaja.

 

(Izvor: RTVUSK.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 15/06/2017 - 19:24

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top