Prirodna smrt migranta u Cazinu: Pronađen u lošem zdravstvenom stanju

Dana 06. novembra 2018.godine Policijska stanica Cazin zaprimila je dojavu da se u mjestu Šturlić u kući vlasništvo D.S. rođen 1984. godine (BiH državljanin) nalazi bračni par iz Sirije te da je zdravstveno stanje jednog od migranta jako loše.

Policijski službenici PS Cazin izašli su na lice mjesta gdje su zatekli A.DŽ. rođen 1964. godine iz Sirije u jako lošem zdravstvenom stanju i njegovu suprugu A.B, te iste odmah prevezli do Doma zdravlja Cazin, gdje je od strane dežurnog liječnika pružena pomoć A.Dž. te je isti u  toku ljekarskog pregleda podlegao.

Istražitelji Odsjeka kriminalističke policije obavili su uviđajne radnje te pregledom od strane doktora utvrđeno je da lice nema vidnih povreda i da je smrt migranta nastupila prirodnim putem.

Obaviješteno je i Kantonalno tužilaštvo, i obzirom da u događaju nema elemenata krivičnog djela, naloženo je da se tijelo umrlog preda supruzi.

Policijski službenici kontaktirali su i kamp menadžere Međunarodne organizacije za migracije (IOM) koji su potvrdili da su oba lica bila registrirana u hotelu Sedra te da će se Policijska stanica Cazin naknadno upoznati o daljnjim mjerama o preuzimanju tijela, odnosno ukopu istog.