Pritvor i mjere zabrane saobraćajnim policajcima uhapšenim u nastavku akcije Dar 1

asd
Pritvor je određen Arnautu i Durmi, a mjere zabrane koje podrazumijevaju zabranu sastajanja sa svjedocima i zabranu obavljanja policijskog posla određene su Aliću i Špiodiću

Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvora za dvojicu pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, tačnije Jedinice za sobraćaj, uhapšenih u nastavku akcije kodnog naziva Dar 1, a Arminu Aliću i Ramizu Špiodiću određene su mjere zabrane, koje podrazumijevaju zabranu sastajanja sa svjedocima i zabranu obavljanja policijskog posla.

Samir Durmo i Adis Arnaut, kojima je određen pritvor, smješteni su u KPZ Sarajevo. Tamo se nalaze i oni policajci koji su ranije uhapšeni i svi moraju biti u posebnim ćelijama. Pritvor je određen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Podsjećamo, u akciji Dar 1, koja je izvedena polovinom augusta, uhapšeno je ukupno 18 policajaca osumnjiičenih za ista krivična djela - primanje dara ili drugih oblika koristi i zloupotrebu položaja ili ovlasti. Za 17 njih je određen pritvor, a jedan je pod mjerama zabrane. Oni se terete za više od 100 krivičnih djela.