Priveden Crnogorac koji je otjerao djevojku s plaže zbog burkinija

crnogorac
Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić kazao je da je vinovnik incidenta na plaži u Baru doveden u prostorije Odjeljenja bezbjednosti Bar radi izjašnjenja.

 

Adžić je istakao da je reakcija policije bila brza, dodajući da očekuje adekvatan odgovor tužilaštva.

- Identifikovan vinovnik incidenta i doveden u prostorije OB Bar radi izjašnjena o okolnostima koje su se dogodile u mjestu Utjeha - naveo je Adžić na društvenoj mreži X.

Plaža Rocky beach u blizini Utjehe u Crnoj Gori postala je epicentar skandala nakon što je vlasnik plaže izbacio porodicu, jer je kćerka nosila burkini.

Incident, koji je zabilježen na video snimku izazvao je ogorčenje i kritike javnosti, istovremeno otvarajući pitanja o toleranciji i jednakosti na Crnogorskom primorju.

Porodica je došla na plažu kako bi uživala u sunčanju i morskim radostima. Međutim, situacija se naglo pogoršala pošto je vlasnik plaže intervenisao i pokazao netoleranciju prema nošenju burkinija. Na snimku se, navodi se, jasno čuje rasprava između vlasnika plaže i porodice, tokom koje je vlasnik izjavio: "Zato što mrzim muslimane".

Nakon što je incident isplivao u javnost se oglasio i vlasnik plaže. On je kazao da će podnijeti krivičnu prijavu protiv osobe koja je, kako ističe, montirala i objavila na društenim mrežama video na kome je snimljena rasprava sa porodicom maloljetne I. A. koja se u burki kupala u bazenu na kupalištu Rocky beach u Baru.

 

FOTO

VIDEO