Fotografije sa lica mjesta: Privođenje 130 migranata koji borave u ilegalnom smještaju

Nakon što se sinoć u Bihaću ponovno desio ozbiljan incident sa migrantima, pri čemu su napadnuti i policijski službenici, jutros su se na toj lokaciji pojavile policijske snage. Iz privatnog objekta izmješteni su migranti za koje su sumnja da su sinoć nasrnuli na policijske službenike.

Prema prvim podacima, u akciji je pronađeno 135 migranata koji su boravili u objektu, a bila su potrebna čak tri autobusa, nekoliko "marica" i policijskih vozila da ih sve odvezu.

Migranti, odnosno strana lica bez indentifikacionih dokumenata, su boravili u porodičnoj kući Fatime Lipovača. Tu su boravili neovlašteno i bit će deložirani u migrantski centar, a kuća u kojoj su otkriveni zapečaćena.

Jasno je da je u pitanju nelegalno izdavanje smještaja stranim licima migrantima, a u slučaju da se službeni pečat povrijedi i objekat otpečati, predviđena je sankcija do šest mjeseci zatvora, pored toga što vlasnika sljeduje novčana kazna.

U prilogu donosimo fotografije sa lica mjesta, odnosno fotografije koje je zabilježio fotograf Anadolije prilikom privođenja migranata.