Privredna komora USK i USAID Diaspora Invest objavljuju javni poziv za dodjelu bespovratnih (grant) sredstava

PRIVREDNA KOMORA USK
USAID Diaspora Invest i Privredna komora USK organizuju info sesiju, u okviru koje će predstaviti javni poziv za dodjelu bespovratnih (grant) sredstava za povećanje investicija iz dijaspore i otvaranje novih radnih mjesta kroz neposredna ulaganja, prijenos znanja i uvođenje novih tehnologija u Bosni i Hercegovini.

Više detalja o javnom pozivu, rokovima i načinu pripreme aplikacije, te dodatnim uslovima za učešće možete dobiti na info sesiji, u četvrtak, 5.3.2020. godine od 12 sati, u Privrednoj komori Unsko-sanskog kantona, Trg maršala Tita bb, Bihać.

Projekat će osigurati grant sredstva za mala i srednja preduzeća koja su u procesu osnivanja ili su osnovana u posljednje tri godine (datum registracije nakon 27.2.2017.) te koja imaju dokazivu poslovnu vezu sa ili su u (su)vlasništvu člana/ice bosanskohercegovačke dijaspore.


Grant podrška se fokusira na sektore poljoprivrede, energetike, turizma, metaloprerađivačog sektora, drvnoprerađivačkog sektora i druge proizvodno-prerađivačke sektore, kao i informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT).


Javni poziv za aplikacije će biti otvoren u periodu od 27.2.2020. do 31.3.2020. godine.
Detaljnije informacije o programu te online aplikaciji možete pristupiti na OVOJ STRANICI a prisustvo na info-sesiji potvrditi na: info@c2c.ba ili pkusk@bih.net.ba