Privrednik iz Krajine dočekao Dalidu Burzić s transparentom ispred Suda BiH

Privrednik Nermin Alešević iz Velike Kladuše, koji je nedavno poslao tortu u Tužilaštvo KS, s natpisom predmeta za koji tvrdi da dvije godine leži u ladici, ispunio je obećanje i dočekao ispred zgrade Suda BiH bivšu glavnu tužiteljicu KS Dalidu Burzić, a koja je nedavno izabrana za državnu sutkinju.

"Dalida Burzić, u kojoj ladici je moj predmet broj: T09-0-KTO-0112075 17", napisao je Alešević na transparentnu koji je nosio ispre zgrade Bosne i Hercegovine, gdje je Burzić počela obnašati funkciju sutkinje. 

Alešević je nedavno na adresu Tužilaštva KS poslao tortu u povodu "dvogodišnjice ležanja predmeta" u ladicama ovog pravosudnog organa, piše Klix.ba.

"Predmet je 22. marta 2017. godine predala Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA). Dakle, postoji izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i nije mi jasno zbog čega neki ljudi u pravosuđu štite određene osobe", rekao je nedavno za Klix.ba Alešević. 

On tvrdi da se predmet odnosi na određene funkcionere iz KS koje štiti Tužilaštvo KS, a koji su napravili dupli ZK uložak na jednoj nekretnini i na osnovu toga digli 2 miliona KM u Bobar banci. 

Alešević je 23. marta 2019. godine najavio da će se 1. aprila pojaviti pred zgradom Suda Bosne i Hercegovine kako bi pitao Burzić gdje je ostavila predmet, u kojoj ladici, odnosno da li ga je slučajno ponijela sa sobom.