Problem bez rješenja? Psi na našim ulicama trče za autima (VIDEO)

.

Broj nezbrinutih pasa na području grada Cazina je problem koji iz godine u godinu postaje sve veći. Te životinje lutaju bez vlasnika, čineći nerede i probleme građanima. 

Upravo naši pojedini građani su oni koji stvaraju ove probleme, kako kaže čitatelj portala Cazin.net od kojeg smo dobili primjer takvog ponašanja. 

U Cazinu je,kako nam je javio naš čitalac, ''iz vozila izbačen njemački ovčar. Kada je automobil krenuo, pas je trčao za njim.''

Naš čitatelj apeluje da se pronađe vlasnik vozila i poduzme neka kaznena mjera protiv ovakvog bezobraznog ponašanja.

U međuvremenu, na redakciju našeg portala se javio vlasnik automobila koje se nalazi na video snimku i argumentirano potvrdio da to nije njegov pas, da on nije izbacio psa iz auta, nego da je ''pas duže trčao za njegovim automobilom kroz grad'' i tako se, u jednom momentu, desila i kratka snimka koja je objavljena. U poruci koju nam je poslao, dostavio je i profil, ime i prezime vlasnika psa.

Ono što je dodatno važno u ovoj priči je da je ona samo jedan od mnogih primjera zanemarenih i često zlostavljanih pasa koji lutaju ulicama našeg grada i poziv je na našu društvenu akciju kako bismo ovaj problem zajednički riješili.

Najbliži azili se nalaze u Bihaću i Velikoj Kladuši, ali oni nisu dovoljni za toliki broj lutalica sa područja našeg grada i Krajine. 

Video: Čitatelj Cazin.net