Puštena u rad probna rasvjeta u srednjovjekovnom gradu Sokolac

Sinoć je u rad puštena probna rasvjeta koja će od sada osvjetljavati srednjovjekovni grad “Sokolac”. Ovaj projekat rezultat je donacije preduzeća MIG elektro građanima Bihaća putem Zavoda za prostorno uređenje grada Bihaća.

Inicijativom Turističke zajednice posljednjih mjeseci sprovode se mnoge aktivnosti koje za cilj imaju revitalizaciju grada Sokolac. Većina se finansira iz donatorskih sredstava i željom mnogih građana koji svojim radom žele doprinijeti revitalizaciji ovog grada.

Sinoćnje puštanje rasvjete upravo je jedna od takvih aktivnosti, a rezultat je donacije preduzeća koje je posljednjih mjeseci obavljalo poslove rekonstrukcije dotrajalih rasvjetnih stubova i rasvjete u gradu Bihaću koja se posljednjih godina pokazala kao veliki problem i samim tim uticala na sam kvalitet života građana ovog grada. Zahvaljujući dobroj saradnji sa Zavodom za prostorno uređenje grada Bihaća forma MIG donirala je projekat osvjetljenja kulturnog spomenika Sokolac građanima grada Bihaća. Tako je puštena probna rasvjeta na ovoj, nadaju se mnogi, budućoj turističkoj atrakciji.

Narednih dana radit će se na uočavanju nedostataka kako bi ovaj projekat zaživio u punom obimu te će se pristupiti i dodatnom osvjetljavanu ukoliko bude potrebe.


(VisitBihac)

Image