Prodaju se majice s likom dječaka koji je počinio masakr u Beogradu: 'Bolesno i bizarno'

kosta
Na jednoj poznatoj internetskoj platformi za prodaju reklamiraju se majice s likom 13-godišnjeg Koste K., osumnjičenog da je 3. svibnja počinio masakr u OŠ Vladislav Ribnikar na Vračaru u Beogradu. Ove skandalozne majice uznemirile su i zgrozile građane.

"Nose ih nasmijani modeli, a koštaju 20-ak eura (oko 40 KM). Kad me kap nije strefila! Mislila sam da se neko neumjesno šali. Taj bolestan i bizaran potez treba odmah zaustaviti", rekla je jedna korisnica sporne internetske stranice.

 

"Prodaja tih majica mora se zabraniti! Za sve su krivi strani youtuberi, iz Malezije, Indonezije... Oni objavljuju lažne snimke dječaka i tužne priče o njemu, a ne znaju ništa o slučaju, samo ono što su prikupili s interneta i tako kreiraju lažnu sliku.

Da nije njih, niko ove majice ne bi ni proizvodio ni prodavao. Ljudi, stranci, možda ih i kupe, ne znajući uopće ko je osoba na majici i kakvo je strašno zlodjelo počinila", nastavlja čitateljica i dodaje kako se nekolicina ljudi u znak protesta obratila stranici, dobili su, tvrdi, formalan odgovor, ali nije jasno hoće li povući majice iz prodaje.

Inače, stranica je registrirana u Maroku, a ne u Srbiji. Na njoj je navedeno kako se ovaj skandalozan proizvod može isporučiti i kupcima u Srbiji, a rok isporuke je desetak dana.

Ovo nije prvi put da dječaka ubicu veličaju na društvenim mrežama i "dive" se njegovom krvavom pohodu u kojem je ubio devetero djece iz škole i domara te ranio još petero djece, među kojima je bio i njegov najbolji prijatelj, piše Jutarnji list