Profesionalni lopovi iz BiH ciljano vikendima išli u Austriju radi krađa, “zaradili” 350.000 eura?

.
Istražitelji iz Policijske uprave Vocklabruck u suradnji s Kancelarijom državne kriminalističke policije uhapsili su trojicu državljana Bosne i Hercegovine (u dobi od 33, 44 i 56 godina) pod sumnjom da su počinili čak 60 provalnih krađa.

 

Ova grupa je mjesecima djelovala u Gornjoj Austriji i Salzburgu. Prema izvješćima policije, uvijek su slijedili isti obrazac: ciljano su dolazili iz BiH radi provale, a to su uvijek bili vikendi, petkom i subotom.

Pretežno su radili čak šest provala u jednoj noći, obično dolazeći u sumrak. Nisu bili zahtjevni što se tiče plijena, samo je bitno bilo da nema svjetla u kućama. Serija provala započela je u julu prošle godine, nakon što je policija primijetila nagli porast takvih slučajeva.

Iako istražitelji imaju dokaze za 48 provala, sami su priznali da su počinili više od 60. Najčešće su ciljali novac, zlato i nakit, a samo su te dragocjenosti ukupno vrijedne 350.000 eura.

Navodno su ostavili tragove na svim mjestima zločina.

Nakon dojave o provali, policija im je uspjela ući u trag na parkingu u Mondseeu.

Navodno je vođa ove kriminalne grupe bio 44-godišnjak. U slučaju osuđujuće presude, prijeti im kazna zatvora do deset godina.