Šokantni detalji pokušaja likvidacije na Stupu: Profesionalni ubica žrtvu smjestio u invalidska kolica

Muškarac obučen u crno, sa pištoljem umotanim u najlon kesu, čekao Amela Kurtića ispred teretane.

Sarajevski istražitelji pokušavaju na osnovu tragova raspetljati pokušaj likvidacije Amela Kurtića (28) 14. novembra ispred teretane na Stupu, a istragu im otežava povrijeđeni mladić, koji i dalje ne želi otkriti ko ga želi mrtvog.  

Kad su ga policajci saslušavali, kazao im je: “Nisam ja šmeker.”

Ključni dokaz

Istražitelji su za sada sigurni da se radi o profesionalcu koji je vičan rukovanju oružjem. Jedan od ključnih dokaza je snimak videonadzora, koji je naš novinar pregledao. 

Image

Na snimku se vidi krupniji muškarac koji čeka metu pored teretane. Bio je obučen u tamnu odjeću, s fantomkom na glavi. Kad se žrtva pojavila, prišao joj je sleđa te je iz pištolja, koji je bio umotan u najlon kesu, obmotanu ljepljivom trakom, ispalio jedan hitac, nakon čega je Kurtić pao.

Odmah nakon toga mu je prišao te iz blizine u njega ispalio još nekoliko hitaca. Posljednji hitac pogodio ga je u kičmu. Zrno je Kurtiću prekinulo kičmenu moždinu, usljed čega je ostao stopostotni invalid te da će, najvjerovatnije, ostati prikovan za invalidska kolica.

Raniji sukob

Amel Kurtić i pored toga i dalje ne želi sarađivati sa policijom te otkriti osobu koja je naručila njegovu likvidaciju. Time je potvrdio tezu da se, najvjerovatnije, radilo o nekom ranijem sukobu.

Kurtić se i dalje nalazi pod nadzorom policajaca, a njegov oporavak je neizvjestan.

Istražitelji na mjestu događaja nisu pronašli nijednu čahuru, jer su sve upale u kesu nakon ispaljivanja.

Trenirao kik-boks 

Svi su očevici rekli da je napadač čekao Kurtića da izađe iz teretane, a onda je zapucao. U teretani se prije toga ništa nije dešavalo. Mladić je odmah prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje su mu konstatirane povrede opasne po život. Kurtić, koji je nastanjen u sarajevskom naselju Sokolović- Kolonija, poznat je po tome što je trenirao kik-boks.