Profesor dr. Ismet Gavrankapetanović izabran za v.d. direktora Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“

s
Profesor dr. Gavrankapetanović je bio direktor Klinike za ortopediju na KCUS-u, autor je brojnih naučnih radova, a operisao je u najreferentnijim ortopedskim klinikama svijeta

Kako saznaje portal „Avaz.ba“ danas je održana sjednica Upravnog odbora Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“.  

Jednoglasnom odlukom, svih pet članova Upravnog odbora za v.d. direktora ove medicinske ustanove izabran je poznati ortoped svjetskog ugleda profesor dr. Ismet Gavrankapetanović.

Naime, prije mjesec dana bio je raspisan konkurs za direktora, jer dosadašnjem prvom čovjeku ustanove dr. Zlatku Kraviću ističe mandat u drugoj polovini ovog mjeseca.

Kako se čuje, dosadašnji direktor dr. Kravić se nije ponovo kandidirao, a nije bilo prijava ni drugih kandidata. Najveći broj ljekara Opće bolnice u posljednje vrijeme je bio nezadovoljan Kravićevim upravljanjem, a čak je bilo i nekoliko internih pobuna zbog neizmirivanja obaveza prema uposlenicima od njegove strane. 

Kraviću je prigovaran i način zapošljavanja pojedinih osoba iz Istočnog Sarajeva, ali i nabavke opreme i načinom upravljanja ljudskim resursima. 

Stoga je Upravni odbor zaključio da konkurs nije bio uspješan i za v.d. direktora izabran je Gavrankapetanović.

Profesor dr. Gavrankapetanović je bio direktor Klinike za ortopediju na KCUS-u, autor je brojnih naučnih radova, a operisao je u najreferentnijim ortopedskim klinikama svijeta.

Veoma je omiljen među svojim kolegama i pacijentima i od njega se očekuje da će Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ učiniti još referentnijom i bližom klinikom za sve pacijente Kantona Sarajevo.

Inače, on pripada grupi uglednih ljekara koji su praktično morali napustiti KCUS, a čak mu je bio doveden u pitanje i profesorski status na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Nakon dužeg sudskog postupka, po sili Zakona, vraćen mu je akademski status.