Profesor učenicima zadao da napišu svoje smrtovnice, odmah dobio otkaz

profesor
Profesor psihologije u srednjoj školi u američkoj saveznoj državi Floridi dobio je otkaz nakon što je zadužio učenike da napišu svoje smrtovnice prije vježbe u slučaju oružanog napada na školu, javljaju američki mediji. Profesor smatra da nije učinio ništa loše i žaliće se na odluku.

 

Školski odbor okruga Orindž objavio je u saopštenju da su porodice djece obaviještene da im je profesor dao "neprikladan zadatak o nasilju u školi" i da je njegov radni ugovor raskinut istog dana.

Džefri Kin (63), koji je u toj školi radio od januara, zadao je zadatak učenicima od 16 i 17 godina.

Na to se odlučio jer je smatrao da će im pisanje smrtovnica pomoći da razmišljaju o svom životu ako se u školi dogodi pucnjava, objasnio je.

"Nije to bilo da ih prestrašim ili da misle da će umrijeti, već samo da im pomognem da shvate šta je važno u njihovim životima", kazao je on.

Profesor je, takođe, objavio kopiju zadatka na Facebooku.

U njemu je učenike, između ostalog, pitao zašto misle da ima toliko masovnih pucnjava u Sjedinjenim Državama i koje bi se pozitivne radnje mogle doprinijeti da se njihov broj smanji.

Kun je za lokalni web portal rekao i kako je zadaćom želio učenicima pokazati što je u svijetu zaista važno.

"Po mom mišljenju, nisam učinio ništa loše", dodao je on.

Prije gotovo sedam godina, 12. juna 2016, dogodila se jedna od najgorih masovnih pucnjava u Orlandu, kada je 29-godišnji napadač ubio 49 posjetilaca noćnog kluba.

U međuvremenu, masovne pucnjave u SAD se nastavljaju. Jedna od zadnjih sa smrtnim slučajevima bio je napad u osnovnoj školi u Tešvilu Tenesi, krajem marta. U njemu je poginulo šestoro ljudi, među kojima troje djece.