Proglašen najbolji grad za život na svijetu: Melbourne sedmu godinu zaredom na vrhu

Home

Proglašen najbolji grad za život na svijetu: Melbourne sedmu godinu zaredom na vrhu

Melbourne je sedmu godinu zaredom proglašen najboljim gradom za život na svijetu, dok Sydney opet nije ušao u prvih deset zbog straha od terorizma, po izvještaju Economist Intelligence Groupa.

Izvještaje je rangiralo 140 gradova u svijetu po stabilnosti, zdravstvenoj njezi, kulturnim sadržajima i zaštiti okoliša, obrazovanju i infrastrukturi.

Među prvih 10 su Beč, Vancouver i Calgary u Kanadi, Adelaide i Perth u Australiji, Auckland na Novom Zelandu, Helsinki i Hamburg.

Melbourne, drugi najveći australski grad i glavni grad države Victorije, dobio je najviše ocjene za zdravstvenu njegu, obrazovanje i infrastrukturu.

Gradonačelnik Robert Doyle rekao je da je riječ o velikom postignuću s kojim se svi građani trebaju ponositi, ali i napomenuo da to ne znači da je grad savršen.

- Nastavit ćemo raditi svaki dan kako bi Melbourne bio još bolji i kako bismo stvorili pravedniju, sigurniju i snažniju državu za sve njezine građane - rekao je premijer Daniel Andrews. Sydney, najveći australski grad, zbog prijetnje terorizma drugu godinu zaredom nalazi se na 11. mjestu popisa.

Među najgorim gradovima za život na svijetu su Damask, Lagos u Nigeriji, Tripoli, Dhaka i Port Moresby na Papui Novoj Gvineji.

 

(Izvor: Avaz)

Tagovi
Topic
Objavljeno: Wed, 16/08/2017 - 13:46

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top