Promocija 642 maturanata u organizaciji Grada Cazina

Šesti put zaredom Grad Cazin je organizirao defile maturanata četiri cazinske srednje škole. Generacija školske 2017./2018.godine broji 642 maturanata i oni su danas prošetali u velikom defileu od nove Gimnazije do centra grada gdje je za njih organizirana tradicionalna zabava.

Prva srednja škola ove godine je ispratila 262 maturanta, Druga srednja škola 219, Gimnazija 103, a Medresa „Džemaluddin Čaušević“ 61 maturanta i maturanticu.

-„Dragi maturanti, ja vam čestitam na uspješnom završetku srednjeg obrazovanja i želim vam sve najbolje u nastavku vašeg školovanja i života. Prije svega da budete živi, zdravi i uspješni u onom čime se budete bavili u budućnosti. Uživajte u svojoj mladosti i neka vam je sretna matura“, poručio je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević obraćajući se ovogodišnjim maturantima.

Srednje stručne škole predstavile su se danas na poseban način pa su tako učenici Prve srednje škole prezentirali svoje struke i zanate, a učenici Druge srednje škole oduševili maturante i posjetioce svojim kulinarskim vještinama i specijalitetima. Za maturante je svirao domaći bend „Aquarius“ koji je premijerno izveo i pjesmu „Maturska“. 

  

Image