Promocija knjige negatora genocida ugroziće sigurnost u Srebrenici

Home

Promocija knjige negatora genocida ugroziće sigurnost u Srebrenici


Predsjednik Skupštine općine Srebrenica Alija Tabaković podsjeća da će 11. jula biti obilježena 22. godišnjica genocida nad Bošnjacima zaštićene "UN" zone Srebrenica te upozorava, da iako s velikim naporima čine sve da stabiliziraju političku situaciju, neko namjerno želi to da naruši.

"Sramotno je i tužno, da pod pokroviteljstvom načelnika Općine, ove godine u okviru obilježavanja "Petrovdanskih dana 2017" u Narodnoj biblioteci Srebrenice bude organizirana promocija knjige "Srebrenica - laž i podvala srpskom narodu", autorice Ljiljane Bulatović, koja je dokazani mrzitelj Bošnjaka i negator genocida, upozorava Tabaković u saopćenju za javnost."

Također  podsjeća da je ona "biograf Ratka Mladića, srpskog generala koji je komandovao Vojskom RS-a kada su činili genocid".

"Nedopustivo je da upravo nekoliko dana uoči 22. godišnjice genocida ona veliča ozloglašenog haškog optuženika generala VRS-a Ratka Mladića kome se u Međunarodnom sudu pravde u Hagu sudi za zločin genocida" ,naveo je predsjednik Skupštine općine Srebrenica.

Također upozorava  da taj čin načelnika i Odbora za obilježavanje "Petrovdanskih dana" najozbiljnije  narušava sigurnost i mir u Srebrenici, te poziva da "uime mira i onoga što svi želimo u Srebrenici i nakon jula ne dozvole da se njena promocija i desi".

 

(Izvor:Vijesti.ba)

Objavio: Tue, 04/07/2017 - 12:30

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top