Promocija knjige „Reload“ u Cazinu

U srijedu, 11.04.2018. godine u Gradskoj biblioteci Cazin će se održati promocija knjige „Reload- Zlatna knjiga, priče iz života'' novinara i pisca Akifa Agića. Knjiga govori o reportažama iz ratnog perioda i pričama koje mediji nisu uspjeli predočiti javnosti.

Akif Agić rođen je 1964. godine u Gornjem Vakufu, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju, a Arhitektonski fakultet završava u Sarajevu. Početkom devedesetih godina počinje aktivno pisati o političkom i sigurnosnom stanju u Jugoslaviji. Objavio je više od 1.000 radio-televizijskih izvještaja.

Autor je i sam proživljavao granatiranja i napade na rodni grad i u svojoj knjizi je nastojao ukazati na prošla vremena kojih trebamo biti svjesni i učiti iz iskustva da nam se slične stvari ne bi ponovile. Dugi niz godina se Agić bavi naučno-istraživačkim radom s ciljem da se oduži onima koji su najviše dali u odbrani naše domovine.

Promocija počinje u 18:30 h, a promotori su prof. Muhidin Šarić, novinar Mirza Sadiković i savjetnik gradonačelnika Grada Cazina Jusuf Bajrektarević.

 

(Kulturni Centar Cazin)