Večeras u Cazinu ne propustite: Promocija knjige "Sretna žena" autorice Alme Taletović

U užurbanoj svakodnevici često zaboravljamo na sebe. Rad, kuća i svakodnevni poslovi ne pružaju priliku za opuštanje i razmišljanje o svom životu. U rijetkim slobodnim trenucima često mislite da ste potpuno same na ovome svijetu, i ma koliko se trudile, još niste postigle sreću. Zanimljivo je da su takvi zaključci napravljeni od strane svake druge žene. Kako onda biti sretna i uživati ​​u životu?

O tome, ali i o mnogim drugim smjernicama govorit će se na promociji nove knjige autorice Alme Taletović pod nazivom "Sretna žena", koja će u ponedjeljak, 29. aprila, uz promociju knjige u Cazinu održati i predavanje na temu "Kako osnažiti svoju ličnost".

Mjesto susreta sa profesoricom Bosanskog jezika i književnosti, popularnom autoricom više knjiga, je amfiteatar Medrese "Džemaludin Čaušević" pomenutog datuma u 18:30 sati, a organizator je Odjel za brak i porodicu MIZ Cazin.

Image

Alma Taletović rođena je u Tuzli. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Tuzli, na Odsjeku za bosanski jezik i književnost. Predaje Bosanski jezik u Mješovitoj srednjoj školi “Bužim”. Prvu zbirku poezije "Smiraj duše" objavila je 2015. godine. Dobitnica je Općinskog priznanja 2016. godine za “veliki doprinos u obrazovanju i objavi zbirke poezije”.

Svoje tekstove objavljivala je u novinama i na internetskim portalima. U brojnim organizacijama i udruženjima gostovala je kao predavač, a njena predavanja predstavljaju sintezu popularne psihologije i vjere, sa akcentom na motivaciju i inspiraciju. Uređuje i vodi stranicu na FB-u "Smiraj duše - Alma Taletović".