Promocija sporta: Učešće na „Cazinskom sajmu 2018“ uzet će i sportski kolektivi

U sklopu trodnevnog „Cazinskog sajma 2018“, koji počinje u petak, 21. septembra, biće predstavljeni i oni koji su svojim dobrim rezultatima jedni od najboljih ambasadora našega grada – sportisti.

Sport u Cazinu ima veoma značajnu ulogu, a sve je veći broj sportskih kolektiva koji svojim sve uspješnijim nastupima na različitim takmičenjima pokazuju da je naš grad, ali i Krajina, područje u kojem se rađaju veliki sportski talenti, ali i područje gdje veliki broj ljudi slobodno vrijeme sve više provodi u različitim  sportskim aktivnostima.

„Cazinski sajam“ je odlična prilika za promociju klubova koji se, pored ekologije i zaštite životne sredine, bave i avanturističkim sportom, brdskim biciklizmom, planinarstvom/alpinizmom, paraglajdingom, raftingom. 

Tako ćete na Sajmu moći posjetiti štandove Biciklističkog kluba „Cazin“, U.K.U. BURT“,  NANDIKA Ljubljana-Slovenija, Planinarskog društva „Krajina“, Raffting kluba "Una", Lovačkog društva „Jelen“, WES „Krajiški patriot“, Aero kluba „Kumulus“, AK „Naša krila“, Kluba borilačkih vještina „Budo“, S.R.D. „Mutnica“, „Mladica“ i KKK Kostelski buk Bihać.

Podsjećamo, na ovogodišnjem Sajmu prijavljen je rekordan broj učesnika, preko 110 sa područja kantona, ali i cijele Bosne i Hercegovine. Ovo je veliki uspjeh ako se prisjetimo da je prvih godina održavanja broj prijavljenih bio između 30 i 60.