Promovirana knjiga "Proljeće njihove jeseni" od spisateljice Kadife Tahirović- Murajčić u rodnom Cazinu

Cazin
Knjiga šesta po redu, četvrti roman, prve dvije su zbirke poezije.

Preporuke za roman:

"Tako bih željela da imam moćne riječi da opišem ovu noćašnju noć. I ja kao pisac noćas ih ne pronalazim. Veličanstvena noć u, još uvijek doba_corone. Reći HVALA presiromašno je. Emocije, u redu do izlaza čekao se roman, zagrljaji, čestitanja...Hvala ti Bože Dragi na svemu. Hvala moj Cazin. Hvala vam svima koji ste noćas potrošili riječ na mene u kom. Bez vas ne bih bila ovo što jesam.
Moja Bosna srebrena iznjedrila je bezbroj talenata u svakoj vrsti umjetnosti.
Svega ima... slikara, književnika, muzičkih talenata, glumaca, stihom opijenih umjetnika. Tu se negdje krije i moja koleginica po peru... Kadifa Tahirovic. I za mene je danas svečan dan, svečana promocija šestog romana napisanog dušom, srcem i perom bosanske talentovane žene..
Kadifa Tahirović Murajčić je spisateljica iz Cazina, koja iza sebe ima bogat književni opus.
Njene knjige odlikuju se različitom tematikom, a na policama svoje kućne biblioteke možda već imate njenu ‘Vječnu ljubav, zbirku poezije ‘Stihom kroz voljeni, ponosni Cazin’, ‘Kad ljubav zakasni’, ‘Nijemi krik’, ‘Nevjesta iz polja lavande’…
Tahirović Murajčić danas, 17. juna, će u rodnom gradu imati promociju svoje šeste knjige, a četvrtog romana pod nazivom ‘Proljeće njihove jeseni’. Ovo je ujedno i prvi kulturni događaj u Cazinu od kada je počela pandemija korona virusa.
Roman sa upečatljivim naslovom je ljubavne tematike, a kako autorica otkriva, priča je to o stvarnoj snagi prave ljubavi koji će vam, između ostalog, dokazati da i muškarci itekako umiju da vole.
Promocija knjige ‘Proljeće njihove jeseni’ održana je 17. juna u punoj velikoj sali Kulturnog centra Cazin."

Riječi dobrodošlice uvaženom skupu uputili su Edina Mehagić ispred Kulturnog centra Cazin i Jusuf Bajrektarević, svjetnik gradonačelnika Grada Cazin uz čestitke autorici.
Promotori su bili mr. Zuhra Hadžipašić, prof. Elma Mahmutović, dok je mjesto moderatora pripalo mr. Gorici Bukvić.

Ovaj književni događaj učinila je još posebnijim talentirana Ena Đuzelić na gitari te Belkisa Arapović koja je publici čitala odlomke iz romana.