Promovisana knjiga "Malik" cazinskog profesora Mirsada Akmadžića (FOTO)

U četvrtak, 11. aprila 2019. godine, u Kulturnom centru Cazin održana je promocija knjige "Malik" uvaženog cazinskog profesora Mirsada Akmadžića.

Dugi niz godina ovaj prosvjetni radnik piše stranice edukacije i odgoja mnogih cazinskih srednjoškolaca. Sada, gotovo pred penziju, on priča svoju priču, kroz ovo autobiografsko djelo. "Malik" je knjiga priča iz djetinjstva, školskih dana i životnih događaja koje je autor prolazio sa društvom, komšijama i rodbinom, te ih na ovaj način, pišući, "trga od zaborava". U ovom autobiografskom djelu ispričana je i priča o teškim vremenima agresije na BiH s porukom da se ne zaboravi i ne ponovi.

Image

Promotori Muhamed Dervić i Bekir Bajramović su uveli su prisutne u sadržaj knjige, tako da su mnogi poželjeli imati "Malika" u svojoj kućnoj biblioteci. U ime gradonačelnika Grada Cazina, savjetnik Jusuf Bajrektarević je čestitao autoru i Cazinjanima na ovom novom književnom djelu.

Mirsad Akmadžić je rođen u Cazinu, 1958. godine, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Završio je Pedagošku akademiju i Filozofski fakultet u Banja Luci. Bio je pripadnik Armije BiH i ima status RVI. Lektorisao je mnogobrojne knjige, a prvi put se javlja kao autor jednog književnog djela.