Pronađen laboratorij za uzgoj marihuane u Sarajevu: Diler unajmio stan, imao i pomagača

Akcija policije u centru bh. prijestonice

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer su u centru bh. prijestonice pronašli laboratorij za uzgoj marihuane. 

Kako je potvrđeno iz sarajevske policije, policajci su duži period radili na prikupljanju informacija. 

Sve je počelo jučer u 18:30 sati u ulici Put života u Novom Sarajevu, gdje su policajci pretresli A. F. (33) iz Sarajeva. 

Tom prilikom kod 33-godišnjaka su pronađeni četiri paketića marihuane, paketić hašiša, pištolj kalibra devet milimetara s okvirom i sedam metaka, mobitel i novac.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana i pratećih prostorija koje je unajmio A. F. na području općine Centar Sarajevo. 

Prilikom pretresa pronađeni su digitalna vaga s tragovima droge, šprica s drogom, tri pvc-boce, pvc-kesa sa 1.090 grama marihuane, 155 stabljika različite visine kanabisa, dva zračna filtera s ventilatorima, četiri lampe s fleksibilnim crijevima, transformator s tajmerom, digitalni termostat i termo šator.

Image

U stanu je zatečen A. M. (30), koji se bavio održavanjem laboratorija za proizvodnju droge.

Policajci su istog dana pretresli i stan u Novom Sarajevu, gdje ima prijavljeno prebivalište A. F. Tom prilikom oduzeti su pištolj kalibra devet milimetara s okvirom i devet metaka, pištolj kalibra 7,65 milimetara s okvirom i 11 metaka, pištolj kalibra 6,35 milimetara s okvirom i šest metaka, kao i kutija s 18 metaka kalibra devet milimetara.  

 

A. F. i A. M., koji se sumnjiče da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga i nedozvoljeno držanje oružja, nakon završene kriminalističke obrade, predati su u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.