Pronađena plantaža marihuane u BiH gradu

.
Visina stabljika je bila od 0,20 do 0,96 metara

U istočnoj Hercegovini od početka godine pronađena je peta plantaža marihuane, ovaj put na području grada Trebinja.

Prema riječima Jelene Biberdžić, portparola PU Trebinje, policijski službenici Policijske uprave Trebinje su 17. septembra, u mjestu Bijelač, grad Trebinje, pronašli 43 stabljike zeljaste biljke koja svojim karakteristikama asocira na indijsku konoplju.

- Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminal i droge zajedno s policijskim službenicima Policijske stanice Trebinje i pripadnicima Žandarmerije su, prilikom pretrage terena u reonu mjesta Bijelač, grad Trebinje, pronašli 43 stabljike zeljaste biljke koja svojim karakteristikama asocira na stabljike indijske konoplje, visine od 0,20 do 0,96 metara. Uviđaj na mjestu pronalaska stabljika izvršen, kojom prilikom su izuzete stabljike indijske konoplje. Izvršeni su pretresi šireg lica mjesta pronađenih stabljika, a sve u cilju pronalaska predmeta i tragova koji mogu poslužiti u dokumentovanju navedenog krivičnog djela - izjavila je Biberdžić i dodala da policijski službenici ove Uprave nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog djela "neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga", kao i na otkrivanju jednog ili više počinilaca ovoga krivičnog djela.

Biberdžić je podsjetila da je policijska uprava Trebinje u toku 2021. godine ukupno evidentirala 81 slučaj zloupotrebe opojnih droga, i to šest krivičnih djela "neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga", kao i 75 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.