(FOTO) Pretresi u Tuzlanskom kantonu: Pronađeni, amfetamin, kanabis, puške i pištolj

sadasd
Policija će protiv deset osoba sotaviti izvještaj

Policija će protiv devet osoba sa područja Tuzlanskog kantona dostaviti izvještaj Kantonalnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinila krivična djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i drugih nedozvoljenih radnji, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova TK.

Izvještaj će biti dostavljen protiv M. M, N. Dž, S. C., (29) i M. M. (22), svi iz Tuzle, H. G. (21) iz Živinica, J. B. (41) iz Lukavca, M. Dž. (21) iz Gračanice, N. R. (29) iz Gradačca i E. Š. (30) iz Srebrenika.

U pretresu na devet lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Gradačca i Srebrenika pronađeno je pet lovačkih pušaka, pištolj 6,35 milimetara, dva gasna pištolja, motokultivator i razni alati.

Pronađeno je sedam pakovanja amfetamian, dva pakovanja kanabisa, 10 džointa, drobilica za drogu i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pretresi na navedenim lokacijama izvršeni su po nalogu općinskih sudova od 26. do 28. jula, a prema prethodno sačinjenom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i drugih krivičnih ili prekršajnih radnji.