Pronađeno hladno oružje kod učenika Prve srednje škole “Dr. Husein Džanić”, srednjoškolci jedni drugima prodaju marihuanu

MUP Unsko-sanskog kantona izdao je saopćenje za javnost u vezi pronalaska predmeta koji se tretiraju kao hladno oružje i vage za precizno mjerenje kod učenika I srednje škole “Dr. Husein Džanić” Velika Kladuša.

Policijski službenici došli su do saznanja da učenici donose u školu marihuanu i prodaju je drugim učenicima. Saopćenje prenosimo u cjelosti:

“Istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP USK-a i Odsjeka kriminalističke policije Policijske stanice Velika Kladuša, poduzeli su niz operativno taktičkih mjera i radnji na području općine velika Kladuša, u cilju sprječavanja i suzbijanja trgovine opojnim drogama.
  

U razgovoru sa odgovornim licima Srednje škole „dr Džanić Husein“ policijski službenici došli do saznanja da pojedini srednjoškolci u objekat škole donese opojnu drogu  tzv. marihuanu, te istu prodaju drugim srednjoškolcima.
  

Na osnovu naredbe Općinskog suda Velika Kladuša, dana 27.11.2018.godine, policijski službenici izvršili su pretres prostorija srednjoškolskog centra kao i samih učenika.
Prilikom pretresa, policijski službenici su kod jednog učenika pronašli i izuzeli digitalnu vagu za precizno mjerenje a kod četiri učenika pronašli i izuzeli hladno oružje- preklopne noževe, satara i bokser, i od kojih su dva učenika maloljetna lica.
 

Učenicima kod kojih su pronađeni gore navedni predmeti, biti će uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja „Nošenje predmeta podesnih za nanošenje tjelesnih povreda na javnom mjestu“ na osnovu Odluke o javnom redu i miru, Općine Velika Kladuša, dok će protiv roditelja i maloljetnih lica na osnovu Zakona o javnom redu i miru, Općinskom sudu Velika Kladuša biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.”