PRONI Omladinski klub i u Bihaću

Prioni
Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić potpisao je danas u prisustvu Dejana Rađena, ispred PRONI Centra za omladinski razvoj Memorandum o razumijevanju i saradnji izmedju Grada Bihaća i PRONI Centra za omladinski razvoj.

 

Zahvaljujući danas potpisanom Memorandumu u Bihaću će uskoro zaživjeti 32 omladinski klub i drugi na Unsko-sanskom kantonu.

Prema riječima Dejana Rađena, ispred PRIONI Centra, memorandum je potpisan sa ciljem da se ponudi sistemsko rješenje za mlade i njihov razvoj, te njhovo uključivanje u društveni život kroz pružanje istih mogućnosti za omladinski rad, volonterski rad i neformalno obrazovanje sa posebnim fokusom na mlade koji žive u Bihaću.

“Potpisali smo memorandum koji otvara nove mogućnosti mladima u našem gradu jer je riječ o odlično organiziranom centru koji aktivno radi sa mladima kroz razne metodlogije i pristupe i uvjeren sam da će i mladi iz Bihaća uskoro imati benefite od radionica i obuka koje će imati zahvaljujući danas potpisanom memorandum” – istakao je bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Izvor: