Prosjačenje na ulicama Cazina- prose i oni sa dvije penzije?

321
Nije rijetka pojava na našim ulicama prosjačenje. U zadnje vrijeme je sve više izražena i ono što je očito u brojnim slučajevima se dešava zloupotreba i manipulacija. Jedan od takvih mogućih slučajeva je i ovaj na koji nas upućuje čitalac našeg portala, koji nam je poslao slike i čiju objavu prenosimo u cjelosti:

“Pozdrav administratorima, ako može da objavite ovaj post, za ovaj slučaj zna i policija, ali ipak da i vi obavijestite naše građane da ne budu nasamareni. 

Ova žena uglavnom prosi kod Ljiljana, Binga i na graničnim prijelazima, uz priču da ima bolesnog covjeka (njen čovjek nije živ), ima 2 penzije (slovensku i hrvatsku), ponekad prosi i sa kćerkom. 

Ako ju neko vidi neka je prijavi policiji. Ona se zove Ajša Samardžić i iz Mutnika je. Bio bih vam veoma zahvalan da objavite post i obavijestite građane, napisao je u poruci naš pratilac čiji su podaci poznati redakciji. 

Ajša ima 56 godina, a kako tvrdi naš čitalac, ovo radi u saradnji sa čovjekom iz Kovačevića koji je redovno s njom u komunikaciji. 

Ovo je apel na nadležne da poduzmu mjere iz svojih oblasti i svima nama da gradimo društvo u kojem se ovakve pojave neće dešavati i gledati na našim ulicama.